Kirke / Arrangementer / Afholdte arrangementer / 10. nov 12 Ham Moses, der plager

Ham Moses, der plager

ham moses

En herlig eftermiddag med Kirketeatret

Levende bibelfortælling om Moses

Lørdag den 10. november samledes børn og voksne til en forrygende familieforestilling i kirken.

Menighedsrådsmedlemmer havde sørget for hjemmebagte boller med chokolade og slikposer til børnene, te og kaffe til de voksne inden forestillingen.

Forestillingen gik i gang. De to skuespillere, Jens og Emil, havde mere end nok at se til, da de skulle udfylde ikke færre end 25 roller! Publikum blev af og til sat til at hjælpe til, og dukken Aron havde også en vigtig rolle.

Forestillingen var fuld af humor; historien om Moses blev fortalt på uforlignelig vis og i højt tempo.

Vi fulgte Moses lige fra dengang, han blev lagt i sivkurven, der blev sat ud på Nilen. (I denne udgave var sivkurven ”motoriseret”, så den kunne sejle på floden i rimelig fart). Som barn voksede Moses op hos sin mor, men som ung flyttede han ind på kong Faraos slot som prins Moses. Da Moses kom til at slå en ægypter ihjel, måtte han flygte ud i ørkenen, hvor han blev fårehyrde.

Herude i ødemarken var det han stødte på den brændende tornebusk, hvorfra Gud med høj røst talte til ham. Gud sagde bl.a.: ”Moses, tag dine sandaler af”, og Moses måtte svare: ”Det er snøresko!”

Sådan fortsatte historien, med masser af sjove indfald, bevægelse og engagement. Flere gange måtte publikum direkte spille med i forestillingen; f.eks. da Moses og folket skulle gå tørskoet gennem Det Røde Hav. Det lykkedes.

Forestillingen havde titlen: ”Ham Moses, der plager” og kong Farao fik virkelig sin sag for, når Moses igen og igen forsøgte på at overtale ham til at sætte folket i frihed.

Det var alle tiders forestilling, og jeg er sikker på, at de, der overværede den, aldrig vil glemme historien om Moses.

Det var en utrolig fængende forestilling, som til slut havde en lille opbyggelig pointe. Enhver kunne gå opløftet og glad hjem.

Tak til Kirketeatret for en fantastisk eftermiddag i kirken. 

Bedste hilsner

Kirsten Fogsgaard

ham moses
moses
Webmaster Preben Lemann