Kirke / Arrangementer / Afholdte arrangementer / 2012 Sognerejse til Riga

Sognerejse til Riga, Letlands hovedstad

Riga

Rejsen finder sted fra torsdag den 20. september til mandag den 24. september.

 
Riga er en utroligt spændende by, der ligger smukt ved Daugava-floden. Vi skal slentre i den gamle bydel, hvor Domkirken (grundlagt i 1211) er centrum. På vores vej gennem de snævre, smalle gader bliver vi mdt af et utal af historiske huse, bl.a. Sorthovedernes hus, Store og Lille Gilde og Tre Brødre. Livu Laukums (Livu Torv) indbyder til en pause, hvor man på en af de utallige cafeer kan betragte livert foran sig. Frihedsmonumentet "Brivibas Piemineklis" har stor betydning for Letland og letternes nationalfølelse.
 
Planen er, at vi - udover at gå på opdagelse i Riga - tager nogle dagsture til bl.a. Det etnografiske Frilandsmuseum, Salaspils mindepark og Letlands "Schweiz": Sigulda og Gauja Nationalpark. Cesis er også et besøg værd, ligesom badebyen Jurmala, Ventspils slot og slottet Rundale ved Bauska. Dette svulmende palads er Letlands svar på Vinterpaladset i Skt. Petersborg.
 
Programmet er endnu ikke (febr. 2012) udarbejdet i detaljer, men vi lover, der bliver meget at se og opleve. Vær opmærksom på, at der skal gås rigtigt meget. Prisen på kr. 3995,- (tillæg for enkeltværelse) indbefatter: Fly fra København t/r samt hotel i Riga med morgenmad. Udflugter/entreer.
 
Endeligt program vil være klar i ugen efter påske, hvorefter de, der ønsker at deltage, indbetaler et depositum på 1000 kr. (max 30 deltagere). - Men indtil da, sø hører vi meget gerne fra interesserede med en foreløbig tilmelding til sognepræst Kirsten Fogsgaard, hos hvem I også kan få nærmere oplysninger (kontakt).
Webmaster Preben Lemann